Pikantní sladká treska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní sladká treska
Pikantní sladká treska
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 49089 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 plátek | Ananas |
2 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
1,5 dl | Vývar zeleninový |
2 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 74,7mg |
Draslík | 985,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Sůl, Treska aljašská, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní sladká treska postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a nasekáme najemno. V misce smícháme sójovou omáčku se zázvorem, česnekem a pepřem. |
2 | Tresku omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a obalíme ji v ochucené sojové omáčce. |
3 | Jarní cibulky omyjeme, bílé části nakrájíme najemno, zelenou nať na kolečka. Ananas nakrájíme na malé kousky. |
4 | Ve větší pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět bílé části nakrájených cibulek. Pak do pánve vmícháme cukr, přilijeme vývar a krátce povaříme. |
5 | Větší část zelené natě cibulek přidáme s kousky ananasu, rybou a zbylou marinádou do pánve, vše promícháme a necháme 10 minut vařit na středním ohni. Směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zelenou natí cibulek a podáváme. |