Krupicový koláč s jahodovo-angreštovým kompotem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicový koláč s jahodovo-angreštovým kompotem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 49091 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
300 g | Angrešt |
150 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
300 g | Jahody zahradní |
200 g | Krupička dětská |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 49,0mg |
Draslík | 265,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Krupička dětská, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicový koláč s jahodovo-angreštovým kompotem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci smícháme mléko, 2 lžíce másla, 50 g moučkového cukru a špetku soli. Přivedeme k varu, pak vmícháme krupici a pod pokličkou vaříme 10 minut na mírném ohni. Krupicovou hmotu rozprostřeme na vymazaný plech a necháme vychladnout. |
2 | Krupicové těsto na plechu poklademe zbylým máslem a dáme péct na přibližně 20 minut do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů. |
3 | Angrešty omyjeme, rozkrojíme a odstraníme z nich zrníčka. Jahody omyjeme a rozčtvrtíme. V hrnci jahody smícháme s angreštem, zbylým moučkovým (trochu necháme na skořicový cukr) a vanilkovým cukrem, prohřejeme a vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 5 minut, než angrešt a jahody změknou. Směs pak necháme vychladit. |
4 | Upečený krupicový koláč nakrájíme na trojúhelníkové porce, posypeme skořicovým cukrem a podáváme s jahodovo-angreštovým kompotem. |