Salát z polníčku se smaženou šunkou a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z polníčku se smaženou šunkou a žampiony
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 49094 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Salát Polníček |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 30,4mg |
Draslík | 398,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ocet vinný, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Salát Polníček, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z polníčku se smaženou šunkou a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Žampiony opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na tenké plátky. Šunku rozkrájíme na malé kousky. Salát omyjeme, necháme okapat a rozložíme ho na servírovací talíře. |
2 | V rozpálené pánvi krátce osmažíme na rozehřátém másle nakrájenou šunku a žampiony. |
3 | V misce smícháme smetanu, ocet a hořčici, omáčku dochutíme cukrem, pepřem a solí. Rozdělíme ji na připravený salát, posypeme usmaženou směsí šunky a žampionů a podáváme. |