Jednoduchý recept

Mozeček z květáku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 49098

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Kari koření
1 ks Květák
2 polévková lžíce Olej rostlinný
50 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Česnek sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 479 kcal
Kilojoule 2 003kJ
10% Sacharidy 37 g
34% Tuky 25 g
26% Sodík 519 mg
58% Bílkoviny 33 g

Mozeček z květáku postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme osolenou vodu a přidáme do ní cukr. Vložíme do ní na růžičky rozebraný květák. Přivedeme k varu a uvaříme doměkka.

2

Potom si přichystáme pánev, na které rozpálíme olej. Vsypeme na ni uvařený květák a přidáme k němu sušený česnek a lžičku kari koření. Pak do něj rozklepneme vejce, zamícháme a usmažíme. Hotový pokrm sypeme najemno posekanou petrželkou.

Poznámka

Když květák vaříme ve vodě s trochou cukru, ztrácí během vaření čpavou chuť. Dostane mnohem jemnější chuť a navíc nám krásně zbělá.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept