Mozeček z květáku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mozeček z květáku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 49098 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Česnek sušený |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 ks | Květák |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
50 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 736,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 287,4mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek sušený, Cukr krupice, Kari koření, Květák, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mozeček z květáku postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme osolenou vodu a přidáme do ní cukr. Vložíme do ní na růžičky rozebraný květák. Přivedeme k varu a uvaříme doměkka. |
2 | Potom si přichystáme pánev, na které rozpálíme olej. Vsypeme na ni uvařený květák a přidáme k němu sušený česnek a lžičku kari koření. Pak do něj rozklepneme vejce, zamícháme a usmažíme. Hotový pokrm sypeme najemno posekanou petrželkou. |
Poznámka
Když květák vaříme ve vodě s trochou cukru, ztrácí během vaření čpavou chuť. Dostane mnohem jemnější chuť a navíc nám krásně zbělá.