Sirup z čerstvých ostružin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sirup z čerstvých ostružin
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49099 |
Kategorie: | Šťávy a sirupy |
Ingredience
1,5 kg | Cukr krystal |
15 g | Kyselina citrónová |
2 l | Ostružiny |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 218,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Ostružiny mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sirup z čerstvých ostružin postup přípravy receptu:
1 | Zralé ostružiny přebereme, očistíme a prolisujeme. Necháme stát, až se usadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. |
2 | Přivedeme k varu, přidáme cukr a za stálého míchání zahříváme. Jakmile směs začne znovu vařit, přisypeme kyselinu citronovou a sebereme pěnu vzniklou na povrchu. |
3 | Sirup ihned rozdělíme do vymytých lahví, důkladně uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě. |
Poznámka
Recept je kalkulován na 1l ostružinové šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čerstvého ovoce.