Vepřové žebírko se šunkou a vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové žebírko se šunkou a vejcem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 491 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
150 g | Tuk |
400 g | Vejce slepičí |
1500 g | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 376,8mg |
---|---|
Cholesterol | 301,5mg |
Draslík | 476,6mg |
Vláknina | 53,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové žebírko se šunkou a vejcem postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a odsekneme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme. |
2 | Žebírka na tuku rychleji opečeme a vyjmeme. |
3 | Na zbylém výpeku ze žebírek opečeme plátek šunky a zároveň v tvořítku vytřeném trochou tuku připravujeme sázená vejce. |
4 | Nakonec žebírka přelijeme výpekem, ozdobíme opečenou šunkou, sázené vejce položíme navrch a ihned podáváme. |