Šunka s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunka s hříbky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4910 |
Ingredience
15 dkg | Houby čerstvé |
5 dkg | Kečup |
5 dkg | Máslo čerstvé |
5 dkg | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
30 dkg | Šunka dušená |
50 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 61,0mg |
Draslík | 217,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 4,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kečup, Máslo čerstvé, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunka s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Šunku nakrájíme na silnější plátky a opečeme z obou stran na másle. Slaninu pokrájíme na kostičky a vyškvaříme, přidáme nakrájené hříbky, víno, kečup, sůl a dusíme za občasného promíchání. |
2 | Když se polovina tekutiny vydusí, přelijeme plátky šunky houbovou směsí. |
Poznámka
Můžeme ozdobit plátkem bylinkového másla.