Jednoduchý recept

Nevařený sirup z ostružin

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49102
Kategorie: Šťávy a sirupy

Ingredience

1,5 kg Cukr krystal
1 kg Ostružiny
2,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 739kJ
30% Sacharidy 106 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
2% Bílkoviny 1 g

Nevařený sirup z ostružin postup přípravy receptu:

1

Dobře zralé ostružiny přebereme, očistíme a důkladně promícháme s 1 kg cukru. Přemístíme do větší sklenice a necháme stát při pokojové teplotě 2 dny, až se cukr zcela rozpustí. Mezitím občas promísíme.

2

Poté směs necháme zvolna překapat přes plátno do čisté nádoby. Rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme a uložíme na chladném a suchém místě.

3

Ostružiny, které nám zůstaly na plátně, můžeme dát opět do sklenice, zalijeme 2,5 dl vody a necháme stát další 2 dny. Poté prolisujeme, přecedíme přes plátno do kastrolu, smícháme s 500 g cukru a necháme přejít varem. Rozdělíme do vyhřátých lahví, uzavřeme a zabalíme do deky. Po vychladnutí uložíme v temné a suché místnosti.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na odležení - 2 dny. Použijeme-li i zbylé ovoce, počítáme další 2 dny na odležení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept