Polévka ze Středomoří - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze Středomoří
Polévka ze Středomoří
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 49103 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
3 ks | Brambory |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Červená řepa |
5 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb toastový |
4 ks | Cibulka jarní |
4 ks | Garnát obecný |
20 g | Kopr čerstvý |
300 g | Losos - filety |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Petržel kořen |
800 g | Pražma |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1200 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 116,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Červená řepa, Česnek, Chléb toastový, Cibulka jarní, Kopr čerstvý, Losos - filety, Petržel kořen, Pražma, Rajčata, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Mrkev kořen, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze Středomoří postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu, tedy mrkev, petržel, červenou řepu, brambory včetně slupky a řapíkatý celer si omyjeme a pokrájíme na kousky. V kastrolu si rozpálíme olivový olej a zeleninu na něm orestujeme. Stroužky česneku prolisujeme a jarní cibulku posekáme na kolečka. Obojí přidáme do pánve. Přelijeme rybím vývarem a počkáme, dokud směs nezačne vřít. Vaříme až do chvíle, kdy zelenina změkne. |
2 | Z ryb odstraníme kůži a rozkrájíme je na menší kousky. Vložíme je do polévky. Povaříme. Rajčata pokrájíme na čtvrtiny a přidáme je také do polévky. Nakonec přidáme ještě předvařené garnáty, které stačí jenom prohřát. |
3 | Kopr nasekáme nadrobno a polévku jím zasypeme. Osolíme a podáváme s chlebem. |