Jednoduchý recept

Víno z čerstvých ostružin

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49107

Ingredience

1,3 kg Cukr krystal
4 l Ostružiny
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 656 kcal
Kilojoule 2 744kJ
45% Sacharidy 163 g
3% Tuky 2 g
1% Sodík 11 mg
10% Bílkoviny 6 g

Víno z čerstvých ostružin postup přípravy receptu:

1

Zralé ostružiny přebereme, očistíme, nasypeme do 5l sklenice a rozmačkáme. Při pokojové teplotě necháme kvasit 4 dny. Poté prolisujeme a přecedíme.

2

Cukr rozmícháme ve vlažné vodě a po jeho rozpuštění smícháme s ostružinovou šťávou. Přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a necháme kvasit na teplém místě. Po několika dnech přemístíme do chladné místnosti k dokvašení. Víno necháme ještě několik dnů ustát.

3

Gumovou hadičkou jej stáčíme do demižonu a odstavíme, dokud se zcela nevyčistí. Přelijeme do lahví, uzavřeme a odložíme na chladném místě.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby kvašení - několik dnů. Recept je kalkulován na 2.5l ostružinové šťávy, je-li potřeba, přizpůsobíme množství čerstvého ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept