Víno z čerstvých ostružin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Víno z čerstvých ostružin
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 49107 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
1,3 kg | Cukr krystal |
4 l | Ostružiny |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 163g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 650,5mg |
Vláknina | 42g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,0mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Ostružiny, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Víno z čerstvých ostružin postup přípravy receptu:
1 | Zralé ostružiny přebereme, očistíme, nasypeme do 5l sklenice a rozmačkáme. Při pokojové teplotě necháme kvasit 4 dny. Poté prolisujeme a přecedíme. |
2 | Cukr rozmícháme ve vlažné vodě a po jeho rozpuštění smícháme s ostružinovou šťávou. Přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a necháme kvasit na teplém místě. Po několika dnech přemístíme do chladné místnosti k dokvašení. Víno necháme ještě několik dnů ustát. |
3 | Gumovou hadičkou jej stáčíme do demižonu a odstavíme, dokud se zcela nevyčistí. Přelijeme do lahví, uzavřeme a odložíme na chladném místě. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby kvašení - několik dnů. Recept je kalkulován na 2.5l ostružinové šťávy, je-li potřeba, přizpůsobíme množství čerstvého ovoce.