Kvašené ostružinové víno - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kvašené ostružinové víno
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 49109 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
1 kg | Cukr krystal |
2 kg | Ostružiny |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 149g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 407,5mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,5mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Ostružiny, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Kvašené ostružinové víno postup přípravy receptu:
1 | Dobře zralé ostružiny přebereme, očistíme a nasypeme do 5l sklenice. Cukr rozmícháme ve vlažné vodě a jakmile se rozpustí, nalijeme na ovoce. Sklenici převážeme celofánem, udělíme do něj dírky a na teplém místě necháme kvasit cca 3 týdny. |
2 | Poté víno stáčíme do demižonu. Na každý 1 l přidáme 50 g cukru. Vložíme kvasnou trubičku a necháme dokvasit. Po ustátí stočíme do lahví, uzavřeme a uložíme na studeném a temném místě. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby kvašení - min. 3 týdny.