Jednoduchý recept

Pomerančová kůra naložená v cukru

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49114

Ingredience

500 g Cukr krystal
500 g Pomerančová kůra
3 dl Voda pitná
Na obalení
150 g Cukr krystal

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 255kJ
22% Sacharidy 77 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
1% Bílkoviny 1 g

Pomerančová kůra naložená v cukru postup přípravy receptu:

1

Pomeranče důkladně omyjeme, vykrojíme dužinu a kůru pokrájíme na menší kousky. Vložíme do sklenice, zalijeme vodou a odložíme do druhého dne.

2

Poté vodu slijeme a nahradíme ji čerstvou. Stejný postup opakujeme ještě 3x. Pátý den scedíme. Cukr rozmícháme ve vodě, svaříme, přidáme kůru a povaříme do zhoustnutí.

3

Pomerančovou kůru ze sirupu vyjmeme, obalíme v jemném cukru, rozložíme na pracovní plochu a necháme zaschnout.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby odležení – 4x do druhého dne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept