Kapr po zámecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr po zámecku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 49115 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb toastový |
1 ks | Citrony |
1000 g | Kapr obecný |
1 kávová lžička | Koření na ryby |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Rajčata Cherry |
1 ks | Salát ledový |
1 špetka | Sůl |
Na marinádu | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
50 g | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,2mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Citrony, Kapr obecný, Olej slunečnicový, Salát ledový, Sůl, Česnek, Citrony, Kopr čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření na ryby, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Olej olivový, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr po zámecku postup přípravy receptu:
1 | Rybu omyjeme a vykostíme. Pokrájíme ji na menší kousky. Osolíme a promícháme s prolisovaným česnekem a kořením na ryby. Vymačkáme šťávu z jednoho citronu. |
2 | Rybí kousky opepříme a zlehka obalíme v mouce. Na rozpáleném slunečnicovém oleji rybu prudce osmažíme. Necháme ji, aby z ní okapal přebytečný tuk. Na menší kousky roztrháme omyté salátové listy. Smícháme je s cherry rajčátky. |
3 | Přichystáme marinádu. Mořskou sůl vsypeme do hmoždíře a rozdrtíme paličkou. Přidáme česnek, nadrobno nasekaný kopr a olej. Přilijeme šťávu z jednoho citronu a přisypeme špetku rybího koření. |
4 | Toastový chléb opečeme v toastovači. |
5 | Osmažené kousky kapra přelijeme marinádou a podáváme s opečenými toasty. |
Poznámka
Kapří maso má nejpřirozenější chuť, protože jde o ryby, které nejsou v létě dokrmovány.