Pomazánka z brynzy se smetanou a ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z brynzy se smetanou a ředkvičkami
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 49118 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
1 špetka | Cukr krupice |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Ředkvička |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Brynza |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 74,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr krupice, Paprika mletá sladká, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Brynza, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z brynzy se smetanou a ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | V misce promísíme brynzu se smetanou. Přidáme špetku soli a pepře a špetku cukru, promícháme. Přisypeme špetku sladké i pálivé papriky a opět promícháme. Omyté ředkvičky pokrájíme na plátky. Pomazánku servírujeme s pokrájenými ředkvičkami, nadrobno nasekanou jarní cibulkou a s pečivem. |
Poznámka
Brynza je nejkvalitnější na jaře a na začátku léta.