Sýrový dort s ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový dort s ředkvičkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 49125 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
115 g | Máslo čerstvé |
140 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
7 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Ředkvička |
50 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
5 g | Sůl |
140 g | Sýr Čedar |
Náplň | |
---|---|
120 g | Chléb celozrnný žitný |
250 g | Smetana 12% (konzumní) |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
140 g | Sýr Čedar |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
150 ml | Voda pitná |
60 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 231,3mg |
Draslík | 102,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Ředkvička, Sůl, Sýr Čedar, Chléb celozrnný žitný, Sýr Čedar, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Smetana 12% (konzumní), Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový dort s ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, čedar, mletou papriku, sůl, pepř, přidáme máslo, smetanu a vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme delší tyčinky, plech vysteleme papírem na pečení, na něj vyskládáme tyčinky a upečeme v troubě dozlatova. Mezitím si připravíme náplň. |
2 | Želatinu necháme v trošce studené vody nabobtnat, do rendlíku nalijeme smetanu, přidáme žloutky, želatinu, promícháme a zahříváme, až náplň zhoustne, odstavíme. Nesmí projít varem. |
3 | Stěny a dno obdélníkové formy obložíme tyčinkami, jestliže přesahují, ulomíme je. Vnitřek formy naplníme smetanovou hustou směsí, necháme částečně vychladnout, ale ne ztuhnout, přimícháme vyšlehanou smetanu, strouhaný sýr a chléb nakrájený na kostičky. Necháme vychladnout a ztuhnout. |
4 | Vychladlý dort vyklopíme, úhledně nakrájíme na plátky a ozdobíme plátky ředkviček. |