Zapékaná treska v majonézové krustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná treska v majonézové krustě
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 49128 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
6 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
200 g | Majonéza |
100 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 85,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 41,6mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 6,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín celý, Majonéza, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná treska v majonézové krustě postup přípravy receptu:
1 | Oškrábané brambory pokrájíme na tenké plátky. Osolíme, opepříme a zasypeme kmínem. Poskládáme do zapékací misky. Navrch přidáme pokrájené kousky másla. Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček s brambory vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. |
2 | Nadrobno nasekáme oloupanou cibuli a vhodíme ji na pánev, kde ji na oleji osmahneme. Osušíme rybí filety z tresky a rozkrájíme je na kousky, které vložíme do pekáčku na částečně zapečené brambory, které jsme vytáhli z trouby. Vložíme k nim osmahnutou cibulku a majonézu. Pekáč vrátíme do trouby a pečeme ještě 20 minut. 5 minut před koncem pečení povrch zasypeme strouhankou, která vytvoří křupavou kůrčičku. |