Jednoduchý recept

Fazolky připravované nakyselo

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 49130
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

500 g Brambory
1 špetka Cukr krupice
600 g Fazolové lusky zelené
600 ml Hovězí vývar základní
20 g Kopr čerstvý
150 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet vinný
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 115kJ
9% Sacharidy 31 g
53% Tuky 39 g
28% Sodík 557 mg
20% Bílkoviny 11 g

Fazolky připravované nakyselo postup přípravy receptu:

1

Na pánev vložíme máslo a hladkou mouku a usmažíme si světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem a vše promícháme. Ponecháme 10 minut provařit. Pak zalijeme smetanou a přidáme omyté a na menší kousky nakrájené zelené fazolky, které jsme předtím krátce povařili ve vařící osolené vodě. Přidáme cukr a ocet podle chuti.

2

V osolené vodě si ve druhém hrnci uvaříme brambory, které nakrájíme na čtvrtky. Přidáme je k fazolkám. Kopr nasekáme nadrobno a posypeme jím fazolky.

Poznámka

Fazolky můžeme podávat s na kostičky pokrájenou opečenou slaninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept