Jednoduchý recept

Sýrové krokety z čedaru

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 49132

Ingredience

100 g Bešamel
1 g Muškátový oříšek
60 g Olej slunečnicový
2 g Pepř černý mletý
30 ml Smetana 16% (pochoutková)
150 g Strouhanka
350 g Sýr Čedar
4 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 232kJ
3% Sacharidy 12 g
27% Tuky 21 g
33% Sodík 660 mg
27% Bílkoviny 15 g

Sýrové krokety z čedaru postup přípravy receptu:

1

Bešamel zahřejeme, zjemníme smetanou, přimícháme žloutek, stále zahříváme, až zhoustne. Nevaříme, žloutky by se srazily. 200 gramů čedaru nastrouháme a 150g nakrájíme na kostičky.

2

Do mísy nasypeme strouhaný i krájený čedar, přidáme vychladlý bešamel, sůl, pepř, muškát, důkladně promícháme a vypracujeme tužší těsto. Necháme v lednici ztuhnout.

3

Z těsta tvoříme krokety, které namáčíme v rozkvedlaném vejci, obalujeme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

4

Podáváme jako teplou přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept