Sýrová fondue - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová fondue
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 49136 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 g | Pepř bílý |
50 ml | Sherry brandy |
300 g | Sýr Ementál (Primátor) |
160 g | Veka |
300 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 67,5mg |
Draslík | 53,8mg |
Vláknina | 393,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sherry brandy, Sýr Ementál (Primátor), Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová fondue postup přípravy receptu:
1 | Ementál nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce s nepřilnavým povrchem, zalijeme vínem, ochutíme mletým bílým pepřem a přivedeme k varu. Průběžně mícháme a vaříme, až se sýr rozvaří na hustou kaši. |
2 | Potom přilijeme třešňovou nebo višňovou pálenku a ještě chvíli povaříme. |
3 | Sýrová fondue se postaví doprostřed stolu, podáváme ji s plátky bílé veky a každý strávník si namáčí kousky veky ve fondue sám. |
Poznámka
Podle chuti je možno přidat do fondue prolisovaný česnek.