Jednoduchý recept

Sýrová fondue z uzeného sýru

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 49137
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
30 g Máslo čerstvé
2 g Pepř bílý
40 ml Sherry brandy
8 g Solamyl
300 g Sýr Eidam uzený 45%
160 g Veka
300 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 201kJ
9% Sacharidy 32 g
35% Tuky 26 g
0% Sodík 4 mg
41% Bílkoviny 23 g

Sýrová fondue z uzeného sýru postup přípravy receptu:

1

Uzený sýr nakrájíme na menší kousky, hrnec s nepřilnavým povrchem vytřeme česnekem, nasypeme do něj sýr, zalijeme vínem, přidáme rozpuštěné máslo, přidáme mletý bílý pepř nejlépe rovnou z mlýnku, přivedeme k varu a vaříme, dokud se sýr nerozvaří.

2

Solamyl rozmícháme v trošce vody a pokrm zahustíme. Potom přilijeme třešňovou pálenku a ještě chvilku povaříme.

3

Sýrovou fondue servírujeme doprostřed stolu s plátky bílé veky, každý stolovník si namáčí kousky veky ve fondue sám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept