Sýrová fondue z uzeného sýru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová fondue z uzeného sýru
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 49137 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
30 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř bílý |
40 ml | Sherry brandy |
8 g | Solamyl |
300 g | Sýr Eidam uzený 45% |
160 g | Veka |
300 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 58,6mg |
Vláknina | 314,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pepř bílý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sherry brandy, Solamyl, Sýr Eidam uzený 45%, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová fondue z uzeného sýru postup přípravy receptu:
1 | Uzený sýr nakrájíme na menší kousky, hrnec s nepřilnavým povrchem vytřeme česnekem, nasypeme do něj sýr, zalijeme vínem, přidáme rozpuštěné máslo, přidáme mletý bílý pepř nejlépe rovnou z mlýnku, přivedeme k varu a vaříme, dokud se sýr nerozvaří. |
2 | Solamyl rozmícháme v trošce vody a pokrm zahustíme. Potom přilijeme třešňovou pálenku a ještě chvilku povaříme. |
3 | Sýrovou fondue servírujeme doprostřed stolu s plátky bílé veky, každý stolovník si namáčí kousky veky ve fondue sám. |