Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49138

Ingredience

500 g Brambory
100 g Celer bulvový
2 krajíc Chléb konzumní
4 kávová lžička Husí sádlo
0,5 polévková lžíce Kerblík
1 kávová lžička Kmín celý
0,5 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
1,4 dl Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 267 kcal
Kilojoule 1 116kJ
10% Sacharidy 34 g
16% Tuky 12 g
21% Sodík 426 mg
12% Bílkoviny 7 g

Celerový oukrop postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a omyjeme celer a brambory. Celer pokrájíme na malé kostičky, brambory na kostky, dáme do hrnce s 1.4 dl vody, solí, kmínem a uvaříme doměkka. Zeleninu vaříme 20 minut.

2

Uvařené brambory s celerem vyjmeme sítem nebo přecedíme a vývar dáme do druhého hrnce. Zeleninu rozmixujeme dohladka a vrátíme ji do vývaru. Promícháme a dochutíme pepřem i solí, necháme přejít varem, hrnec zakryjeme poklicí a odstavíme z plotny.

3

Očistíme česnek a dobře jej rozetřeme. Kerblík s pažitkou omyjeme a drobně pokrájíme. Tvrdší krajíce chleba pokrájíme na malé kostičky, které rozdělíme do talířů. Do každého talíře přidáme lžičku husího sádla, česnek, bylinky, přelijeme horkým oukropem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept