Celerový oukrop - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerový oukrop
Celerový oukrop
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 49138 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
500 g | Brambory |
100 g | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
2 krajíc | Chléb konzumní |
4 kávová lžička | Husí sádlo |
0,5 polévková lžíce | Kerblík |
1 kávová lžička | Kmín celý |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
1,4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 11,0mg |
Draslík | 674,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 244,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Husí sádlo, Kerblík, Kmín celý, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerový oukrop postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a omyjeme celer a brambory. Celer pokrájíme na malé kostičky, brambory na kostky, dáme do hrnce s 1.4 dl vody, solí, kmínem a uvaříme doměkka. Zeleninu vaříme 20 minut. |
2 | Uvařené brambory s celerem vyjmeme sítem nebo přecedíme a vývar dáme do druhého hrnce. Zeleninu rozmixujeme dohladka a vrátíme ji do vývaru. Promícháme a dochutíme pepřem i solí, necháme přejít varem, hrnec zakryjeme poklicí a odstavíme z plotny. |
3 | Očistíme česnek a dobře jej rozetřeme. Kerblík s pažitkou omyjeme a drobně pokrájíme. Tvrdší krajíce chleba pokrájíme na malé kostičky, které rozdělíme do talířů. Do každého talíře přidáme lžičku husího sádla, česnek, bylinky, přelijeme horkým oukropem a podáváme. |