Jednoduchý recept

Párty koláčky s žampiony a sýrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 49139
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Chilli paprička
100 g Máslo čerstvé
220 g Mouka pšeničná hladká
1 hrst Oregano čerstvé
1 ks Paprika žlutá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
50 g Rajčata sušená sterilovaná
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
80 g Sýr Feta
4 ks Vejce slepičí
800 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 618 kcal
Kilojoule 2 586kJ
15% Sacharidy 54 g
50% Tuky 37 g
20% Sodík 404 mg
41% Bílkoviny 23 g

Párty koláčky s žampiony a sýrem postup přípravy receptu:

1

V míse z mouky, jednoho vajíčka, másla a trochy soli vypracujeme hladké těsto, které dáme na 30 minut do chladničky.

2

Žampióny omyjeme, necháme okapat a nakrájíme je na plátky.

3

Nakládaná rajčata scedíme, olej zachytíme do větší pánve. Chilli papričku nakrájíme na malé kousky. Rajčata nakrájíme najemno. Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a okapanou nakrájíme na nudličky.

4

Olej v pánvi rozehřejeme, prudce na něm osmažíme nakrájené žampióny a chilli papričku, potom necháme zchladnout.

5

Nakrájená rajčata a papriku přidáme k houbám, přisypeme oregano a vše důkladně promícháme.

6

Těsto rozválíme, vytvarujeme z něj malé koláčky se zvýšeným okrajem, rozložíme na ně houbovou směs a posypeme ji rozdrobeným sýrem.

7

Zbylá vajíčka rozšleháme v misce se smetanou, směs opepříme, osolíme, promícháme a nalijeme na koláčky.

8

Formu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 160 stupňů a koláč pečeme přibližně 25 minut.

9

Podáváme teplé, posypané jemně nakrájenou petrželkou.

Poznámka

Čerstvé žampióny můžeme nahradit žampióny sterilovanými, které před přípravou opláchneme studenou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept