Uzeninový perkelt - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzeninový perkelt
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4914 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
15 dkg | Cibule |
2 dkg | Paprika mletá sladká |
3 ks | Paprika zelená |
3 ks | Rajčata |
5 dkg | Sádlo škvařené |
50 dkg | Salám měkký |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 347,1mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 37g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 239,8mg |
Vitamín E | 10,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sádlo škvařené, Salám měkký, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzeninový perkelt postup přípravy receptu:
1 | Cibuli pokrájíme nadrobno, zpěníme na sádle s utřeným česnekem, přidáme uzeninu pokrájenou na větší kostky a osmahneme. |
2 | Zasypeme paprikou, přidáme oloupaná rajčata na plátky, zelenou papriku na nudličky, podlijeme, osolíme a dusíme 10-15 minut. |