Jablková řýže se skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablková řýže se skořicí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 49140 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
60 g | Cukr vanilka |
0,5 kg | Jablka |
0,5 l | Mléko polotučné |
250 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 173g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 370,1mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 137,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Jablka, Rýže loupaná, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablková řýže se skořicí postup přípravy receptu:
1 | Rýži propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat. |
2 | Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přidáme vanilkový cukr a trochu soli, promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak vaříme pod pokličkou 10 minut, během vaření občas zamícháme. |
3 | Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. V misce je smícháme s citronovou šťávou, přidáme do rýže, promícháme a vaříme za občasného míchání ještě přibližně 10 minut, až rýže zcela změkne. |
4 | Rýži s jablky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme cukrem se skořicí a podáváme. |
Rýže byla moc dobrá. Jablka jsem postrouhala a vařila jsem mnohem déle. Párkrát jsem po té, co zmizlo mléko, přilila vodu , protože používám mléko s nižším obsahem laktózy. Cena tohoto mléka je 2x vyšší. Přišlo mně to škoda