Recept

Bramborová krémová polévka s hráškem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 49143
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

Vařený hrách
150 g Hrách loupaný
0,5 kávová lžička Majoránka
0,5 kávová lžička Sůl
4 dl Voda pitná
Polévka
300 g Brambory
1,5 dl Bujón hovězí
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kerblík
1 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 248 kcal
Kilojoule 1 037kJ
10% Sacharidy 35 g
8% Tuky 6 g
368% Sodík 7 g
25% Bílkoviny 14 g

Bramborová krémová polévka s hráškem postup přípravy receptu:

1

Několik hodin před vařením polévky promyjeme loupaný žlutý hrách, dáme do hrnce s vodou (4 dl) a necháme nabobtnat. Potom jej v té samé vodě s 0.5 lžičkou soli a 0.5 lžičkou majoránky uvaříme doměkka. Vaříme přibližně 45 minut.

2

Mezitím oloupeme a omyjeme brambory. Nakrájíme je na kostičky, dáme do hrnce, zalijeme 1.5 dl bujónu a vaříme přibližně 20 minut doměkka.

3

Uvařený hrách scedíme z přebytečné vody a dáme do mísy. Uvařené brambory vyjmeme sítem, přidáme je k hrachu a směs rozmixujeme na kaši, kterou rozmícháme ve vývaru a přivedeme znovu k varu.

4

Oloupanou cibuli drobně pokrájíme. V pánvi rozpálíme sádlo s máslem a cibuli zpěníme. Přimícháme 1 lžíci hladké mouky a usmažíme světlou jíšku, kterou zamícháme do polévky. Přidáme ještě 1 lžičku majoránky, dochutíme solí a pomalu vaříme 5-7 minut. Oloupaný a prolisovaný česnek s omytým, drobně pokrájeným kerblíkem zamícháme před dovařením do polévky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept