Jednoduchý recept

Nákyp s banánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 49145

Ingredience

200 g Banány
30 ml Citronová šťáva
50 g Cukr krupice
20 g Cukr moučkový
40 g Cukr vanilka
40 ml Likér banánový
10 g Maizena - kukuřičný škrob
100 ml Mléko plnotučné
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí
40 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 985kJ
8% Sacharidy 29 g
15% Tuky 12 g
1% Sodík 20 mg
6% Bílkoviny 3 g

Nákyp s banánem postup přípravy receptu:

1

V rendlíku svaříme mléko se smetanou. V míse ušleháme žloutky s cukrem, do pěny vmícháme mouku smíchanou se škrobem. Po troškách přiléváme teplou smetanu a stále šleháme metlou. Nalijeme zpět do rendlíku a za stálého šlehání povaříme na mírném ohni asi 4 minuty do zhoustnutí. Odstavíme hladký krém a necháme vychladnout, občas promícháme.

2

Do mixéru vložíme banány, přilijeme banánový likér a citronovou šťávu, rozmixujeme do hladkého pyré a pyré vmícháme do krému. Zapékací misky vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme nastrouhanou čokoládou, dáme do lednice vychladit.

3

Zatím z bílků ušleháme tuhý sníh, po lžících všleháme vanilkový cukr. Sníh postupně jemně vmícháme do krému. Krémem naplníme vychlazené misky a s plnými několikrát poklepeme, aby si obsah sedl. Stěrkou nebo nožem srovnáme povrch, aby byl rovný a misky rozložíme na plech.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 15 minut. Ještě horké poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept