Losos s bylinkami a pečeným citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos s bylinkami a pečeným citronem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 49147 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 g | Badyán |
10 g | Bazalka |
3 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
5 g | Citronela |
3 ks | Citrony |
1,6 kg | Losos obecný |
2 dl | Olej olivový |
6 g | Pepř 4 barev |
10 g | Petržel - nať |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
10 g | Šalvěj čerstvá |
10 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 104,0mg |
Draslík | 754,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 11,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Česnek, Citrony, Losos obecný, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Citronela, Olej olivový, Pepř 4 barev, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos s bylinkami a pečeným citronem postup přípravy receptu:
1 | Vykuchaného lososa osušíme papírovými utěrkami včetně břišní dutiny. Kůži nařízneme po 2cm mělkými zářezy a vetřeme do ní olej, sůl a pepř. Utrhneme dostatečnou plochu alobalu, aby se dal losos zabalit a lososa na něj položíme. Lososa posypeme bobkovým listem, citronelou, prolisovaným česnekem a nasekanými bylinkami, část vložíme i do břišní dutiny. |
2 | Citrony nakrájíme na kolečka a pečeme na olivovém oleji asi 3 minuty, až okraje začnou zlátnout. Osolíme, posypeme badyánem a rozložíme po celé ploše lososa, i do břišní dutiny. Bohatě pokapeme olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut, po vyjmutí z trouby necháme ještě 10 minut odpočinout. |
3 | Z upečeného lososa odstraníme páteř a rozdělíme jej na jednotivé porce. Podáváme s plátky citronu. |