Jednoduchý recept

Sirup z čerstvých pomerančů

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49149
Kategorie: Šťávy a sirupy

Ingredience

1,5 kg Cukr krystal
15 g Kyselina citrónová
1 l Pomerančová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 617kJ
45% Sacharidy 160 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
1% Bílkoviny 1 g

Sirup z čerstvých pomerančů postup přípravy receptu:

1

Pomeranče omyjeme, rozkrojíme a vymačkáme šťávu. Přes plátno přecedíme do kastrolu nebo nerezové nádoby. Zahřejeme, přisypeme cukr a mícháme, dokud se zcela nerozpustí.

2

Poté přidáme kyselinu citronovou a pěnu, která se vytvoří na povrchu, sebereme.

3

Šťávu ihned rozlijeme do ohřátých lahví a důkladně uzavřeme. Uložíme na chladném a tmavém místě.

Poznámka

Recept je kalkulován na 1l pomerančové šťávy, tomuto přizpůsobíme množství čerstvého ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept