Recept

Pečená krůta s citronovou strouhankou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 275 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 230 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 49152
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Bobkový list
6 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 ks Citrony
5 kg Krůta
1 dl Olej olivový
10 g Sůl
20 g Tymián čerstvý
Na bylinkové máslo
10 g Estragon
250 g Máslo čerstvé
10 g Petržel - nať
5 g Sůl
20 g Tymián čerstvý
Na strouhanku
300 g Chléb toastový
1 ks Cibule
40 g Citronová kůra
20 ml Citronová šťáva
30 g Estragon
150 g Máslo čerstvé
1 dl Olej olivový
200 g Oříšky piniové
40 g Petržel - nať
80 g Slanina vepřová
10 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,126 kcal
Kilojoule 4 710kJ
7% Sacharidy 24 g
89% Tuky 67 g
48% Sodík 961 mg
190% Bílkoviny 107 g

Pečená krůta s citronovou strouhankou postup přípravy receptu:

1

Nasekané bylinky a sůl smícháme s měkkým máslem, ochuceným máslem naplníme cukrářský sáček. Krůtu přidržíme a opatrně oddálíme kůži na prsou, pomocí dávkovacího sáčku naplníme prostor ochuceným máslem a prsty máslo rovnoměrně rozprostřeme pod kůží.

2

Břišní dutinu vytřeme solí, naplníme celou cibulí, dílky citronu, bobkovým listem, česnekem a tymiánem. Svážeme nohy k sobě a krůtu položíme na pekáč břichem nahoru, polijeme olejem, osolíme a opepříme. Pečeme naplno asi 15 minut, potom teplotu snížíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě 3 a půl hodiny. Během pečení často podléváme výpekem.

3

Suchý toastový chléb rozmixujeme, přidáme citronovou kůru, sůl a pepř. Na velké pánvi opečeme plátky slaniny, přidáme nakrájenou cibuli, tymián, nasekané piniové oříšky a restujeme 3 minuty. Vložíme kostku másla a jakmile se rozpustí, přidáme strouhanku a mícháme, až se opeče dozlatova. Odstavíme, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou.

4

Upečenou krůtu vyjmeme z trouby, zakryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočinout.

5

Krůtí maso nakrájíme na plátky a podáváme s citronovou strouhankou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept