Džem z čerstvých jahod a rybízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džem z čerstvých jahod a rybízu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49153 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1,2 kg | Cukr krystal |
1 kg | Jahody zahradní |
1 l | Rybíz červený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 215,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Jahody zahradní, Rybíz červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Džem z čerstvých jahod a rybízu postup přípravy receptu:
1 | Rybíz očistíme, rozmačkáme, vložíme do pánve a zprudka povaříme. Jahody omyjeme, očistíme a přisypeme k rybízové kaši. Za stálého míchání chvíli provaříme. |
2 | Přidáme cukr a společně vaříme do zhoustnutí. |
3 | Džem necháme trochu vychladnout, poté rozdělíme do čistých skleniček a jakmile zcela vystydne, převážeme celofánem. Uložíme na suchém a temném místě. |
Poznámka
Použít můžeme také lesní jahody.