Obalovaná čekanka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obalovaná čekanka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 49157 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
300 g | Čekanka |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 210,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 163,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 9,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obalovaná čekanka postup přípravy receptu:
1 | Čekanku omyjeme, odstraníme zevní listy a puky rozpůlíme. Vejce rozšleháme v hlubokém talíři. |
2 | Poloviny čekanky obalíme nejprve v hladké mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. |
3 | Obalenou čekanku osmažíme do zezlátnutí v rozpáleném oleji, osolíme, opepříme a ihned servírujeme. |