Kynutý koláč se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynutý koláč se špenátem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49159 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 špetka | Cukr krupice |
30 g | Droždí |
500 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Olej olivový extra panenský |
50 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Špenát listový čerstvý |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,9mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Droždí, Oříšky piniové, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kynutý koláč se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Smícháme 200g mouky, droždí, cukr a vodu. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Poté přimícháme zbytek mouky, olej, 1 špetku soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple kynout 45 minut. Špenát omyjeme a 30 vteřin necháme spařit ve vroucí vodě. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. |
2 | Na rozpálenou pánev bez tuku dáme piniové oříšky, krátce opražíme, poté přidáme česnek a špenát zbavený přebytečné vody. Osolíme, opepříme a necháme prohřát, poté odstavíme z plotny. |
3 | Těsto vyválíme na vymazaném plechu, potřeme je špenátovou nádivkou a necháme péct 45 minut při 175°C. |