Nákyp z lilků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z lilků
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49163 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
300 g | Brambory |
8 stroužek | Česnek |
200 g | Cuketa |
1000 g | Lilek |
30 ml | Olej olivový |
250 g | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1000 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 108,1mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cuketa, Lilek, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp z lilků postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu omyjeme. Lilky a cukety pokrájíme na plátky, rajčata na kostičky. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Brambory zbavíme slupek, a pokrájíme také na plátky. Papriky zbavíme jadřinců a pokrájíme na proužky. |
2 | Rozpálíme 10ml oleje a osmahneme na něm dozlatova česnek, poté přidáme rajčata a papriky a necháme dusit 20 minut. |
3 | Na dalších 10ml rozpáleného oleje osmažíme do zezlátnutí plátky brambor, poté necháme okapat na papírové utěrce. Takto připravené brambory naskládáme do zapékací mísy. |
4 | Na zbytku oleje osmažíme lilky a cukety. Potom je naskládáme na vrstvu brambor do zapékací mísy. Nakonec vše přelijeme směsí rajčat a paprik, osolíme, opepříme a necháme zapéct při 180°C 20 minut. |