Lilky s fazolovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilky s fazolovou nádivkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 49164 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule červená |
200 g | Fazole červené sterilované |
40 g | Hrozinky |
2 ks | Lilek |
70 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
50 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 ml | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 694,4mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazole červené sterilované, Lilek, Oregano sušené, Oříšky piniové, Rajčata, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hrozinky, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilky s fazolovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Lilky podélně rozřízneme, vydlabeme dužinu. Omyjeme, osolíme a získanou dužinu pokrájíme na drobné kousky. Rajčata omyjeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na menší kusy. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme najemno. |
2 | Cibuli s česnekem necháme osmažit na polovině rozpáleného oleje dozlatova. Přidáme fazole a dužinu s lilků, osolíme a smažíme do změknutí. Poté přisypeme piniové oříšky, hrozinky, oregano a sýr. Krátce povaříme a ihned odstavíme z plotny. |
3 | Získanou směsí naplníme vydlabané lilky. Ty naskládáme do zapékací mísy vymazané zbytkem oleje, osolíme, opepříme, přilijeme protlak, víno a přidáme rajčata. Přiklopené dusíme v troubě při teplotě 180°c cca 20 minut, poté odklopíme, teplotu zvýšíme na 200°C a necháme dopéct 10 minut. |
4 | Lilky vyjmeme, omáčku rozmixujeme dohladka a ihned servírujeme. |