Jednoduchý recept

Chřestový nákyp

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49167

Ingredience

500 g Chřest bílý
40 g Máslo čerstvé
8 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
30 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná
50 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 173 kcal
Kilojoule 722kJ
2% Sacharidy 6 g
19% Tuky 14 g
8% Sodík 164 mg
12% Bílkoviny 7 g

Chřestový nákyp postup přípravy receptu:

1

Chřest omyjeme, oloupeme, odkrojíme dolní čtvrtiny a pokrájíme na kostičky. Zbytek chřestu pokrájíme na plátky. Chřestové kostičky uvaříme v osolené vodě, poté slijeme, chřest rozmixujeme a necháme vychladnout.

2

Potom do pyré vmícháme vejce a smetanu, osolíme a opepříme. Pažitku omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.

3

Plátky chřestu osmahneme na másle, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme do změknutí.

4

Zapékací mističky naplníme částí mixovaného chřestu, přisypeme chřest podušený a překryjeme další vrstvou pyré.

5

Nákyp necháme zapéct v troubě 40 minut při 160°C ve vodní lázni. Servírujeme posypaný sekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept