Marmeláda z černého rybízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marmeláda z černého rybízu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49168 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
900 g | Cukr krystal |
2 l | Rybíz černý |
Nutriční hodnoty jedné porce
16% Kalorie 316 kcal
Kilojoule 1 323kJ
22% Sacharidy 80 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 3 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 430,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 241,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Rybíz černý mají zadané všechny známé hodnoty.
Marmeláda z černého rybízu postup přípravy receptu:
1 | Zralý rybíz otrháme, očistíme, propláchneme a vylisujeme na ovocném mlýnku. Vzniklou kaši povaříme, přisypeme cukr a za stálého míchání dál vaříme do zhoustnutí. |
2 | Džem ihned horký rozdělíme do čistých skleniček, po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě. |