Vařená rybízová marmeláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená rybízová marmeláda
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 49172 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1,2 kg | Cukr krystal |
2 l | Rybíz červený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 98g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 368,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Rybíz červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Vařená rybízová marmeláda postup přípravy receptu:
1 | Zralý rybíz otrháme, očistíme a propláchneme vodou. Umeleme na ovocném mlýnku, přisypeme cukr a odložíme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Mezitím občas promícháme. |
2 | Poté zahřejeme a za stálého míchání po částech vaříme do zhoustnutí. Vždy cca 2dl kaše na jedno vaření. |
3 | Horký džem ihned rozdělíme do čistých skleniček, po vychladnutí důkladně uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě. |