Jednoduchý recept

Mořský jazyk s bramborovou kaší a hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 49176
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 kg Brambory
3 ks Citrony
500 g Hrášek
250 g Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
2 kg Mořský jazyk
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Šalotka
2 kávová lžička Sůl
140 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

71% Kalorie 1,407 kcal
Kilojoule 5 887kJ
23% Sacharidy 82 g
91% Tuky 68 g
47% Sodík 946 mg
202% Bílkoviny 114 g

Mořský jazyk s bramborovou kaší a hráškem postup přípravy receptu:

1

Dobře umyté brambory uvaříme 15-20 minut doměkka. Ještě horké je oloupeme a rozmačkáme na kaši. Do brambor vmícháme 100 g másla, sůl a horké mléko. Kaši udržujeme teplou.

2

V hrnci rozehřejeme 50 g másla, na kterém doměkka opečeme oloupané šalotky nakrájené na plátky. Přimícháme hrášek a po několika minutách přilijeme horký drůbeží vývar. Vaříme přibližně 10 minut, až hrášek změkne a tekutina se vyvaří na polovinu.

3

Čtyři malé mořské jazyky (po 500 g) bez hlav, ploutví a kůže osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na velké pánvi rozehřejeme 5 lžic oleje a 50 g másla, přidáme ryby, které opékáme z obou stran asi 6 minut dozlatova. Maso by se mělo snadno uvolňovat od kostí.

4

Citrony omyjeme, dva z nich rozkrájíme po délce na čtvrtky. Ze třetího vymačkáme šťávu.

5

Ryby přemístíme na nahřáté velké talíře, z jedné strany je doplníme uvařeným hráškem s plátkem citronu, a z druhé strany bramborovou kaší.

6

Pánev vrátíme na oheň, rozehřejeme v ní zbývající máslo. Pánví kroužíme, dokud máslo nezačne pěnit a hnědnout. Přidáme citrónovou šťávu a takto ochuceným máslem přelijeme ryby na talířích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept