Jednoduchý recept

Houbové carpaccio

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49177

Ingredience

15 ml Citronová šťáva
1 kávová lžička Med včelí
30 ml Ocet vinný
30 ml Olej slunečnicový
30 ml Olej z tykvových semen
2 špetka Pepř černý mletý
8 g Petržel - nať
100 g Salát Polníček
2 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
80 g Čočka klíčky
400 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 192 kcal
Kilojoule 802kJ
3% Sacharidy 11 g
21% Tuky 16 g
6% Sodík 125 mg
9% Bílkoviny 5 g

Houbové carpaccio postup přípravy receptu:

1

Polníček omyjeme a rozložíme na dezertní talířky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petržel omyjeme a pokrájíme na drobné kousky. Žampiony nakrájíme na plátky. Výhonky čočky omyjeme a necháme okapat. Olej z hroznových semen, ocet, med, citronovou šťávu, špetku soli a pepře smícháme dohromady.

2

Olej rozpálíme na pánvi, přisypeme česnek a plátky hub, krátce osmažíme, poté posypeme nasekanou petrželí, osolíme a opepříme a odstavíme z plotny. Na rozložený polníček naservírujeme plátky osmažených hub, posypeme výhonky čočky a na závěr polijeme připravenou zálivkou z octa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept