Zelenina s houbami a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina s houbami a vejci
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 49180 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Boby zahradní |
250 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
12 ks | Chřest zelený |
15 g | Cibulka jarní |
30 ml | Citronová šťáva |
6 g | Fenykl čerstvý |
200 g | Houby čerstvé |
100 g | Hrášek |
30 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Ocet vinný |
125 ml | Olej olivový |
250 ml | Olej stolní |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
10 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
15 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 262,0mg |
Draslík | 705,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Fenykl čerstvý, Hrášek, Ocet vinný, Olej stolní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Boby zahradní, Chřest zelený, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina s houbami a vejci postup přípravy receptu:
1 | Brambory a česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Petržel nasekáme najemno. Houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Chřest zbavíme dřevnatých částí. jarní cibulku pokrájíme na kroužky. Olivový olej, ocet, citronovou šťávu, špetku soli a pepře smícháme dohromady v zálivku. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme. Žloutek, víno a smetanu smícháme dohromady a ve vodní lázni vaříme do vzniku bílé pěny, poté odstavíme z plotny. |
2 | Olej rozpálíme a osmahneme na něm plátky brambor a česneku, posypeme petrželí a jarní cibulkou, osolíme a opepříme. Opékáme 30 minut. Mezitím dáme vařit boby do změknutí, poté je slijeme a oloupeme. Chřest s hráškem uvaříme taktéž doměkka. Máslo rozpálíme a osmahneme na něm houby do zezlátnutí. |
3 | Uvařenou zeleninu rozdělíme na talíře, posypeme smaženými houbami, zalijeme zálivkou a okolo ozdobíme bílou pěnou. Navrch dáme polovinu vejce a snítku fenyklu. |