Recept

Zelenina s houbami a vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 49180
Kategorie: Zelenina

Ingredience

100 g Boby zahradní
250 g Brambory
2 stroužek Česnek
12 ks Chřest zelený
15 g Cibulka jarní
30 ml Citronová šťáva
6 g Fenykl čerstvý
200 g Houby čerstvé
100 g Hrášek
30 g Máslo čerstvé
30 ml Ocet vinný
125 ml Olej olivový
250 ml Olej stolní
2 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel - nať
10 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
15 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,063 kcal
Kilojoule 4 449kJ
5% Sacharidy 19 g
141% Tuky 106 g
10% Sodík 204 mg
20% Bílkoviny 11 g

Zelenina s houbami a vejci postup přípravy receptu:

1

Brambory a česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Petržel nasekáme najemno. Houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Chřest zbavíme dřevnatých částí. jarní cibulku pokrájíme na kroužky. Olivový olej, ocet, citronovou šťávu, špetku soli a pepře smícháme dohromady v zálivku. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme. Žloutek, víno a smetanu smícháme dohromady a ve vodní lázni vaříme do vzniku bílé pěny, poté odstavíme z plotny.

2

Olej rozpálíme a osmahneme na něm plátky brambor a česneku, posypeme petrželí a jarní cibulkou, osolíme a opepříme. Opékáme 30 minut. Mezitím dáme vařit boby do změknutí, poté je slijeme a oloupeme. Chřest s hráškem uvaříme taktéž doměkka. Máslo rozpálíme a osmahneme na něm houby do zezlátnutí.

3

Uvařenou zeleninu rozdělíme na talíře, posypeme smaženými houbami, zalijeme zálivkou a okolo ozdobíme bílou pěnou. Navrch dáme polovinu vejce a snítku fenyklu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept