Zapékaná polenta se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná polenta se sýrem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 49182 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
250 g | Polenta |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Fontina |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 73,0mg |
Draslík | 161,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Polenta, Sůl, Sýr Fontina, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná polenta se sýrem postup přípravy receptu:
1 | 1000ml vody osolíme a uvedeme k varu, poté vsypeme polentu a za stálého míchání povaříme 25 minut. Dle potřeby doléváme vodu. |
2 | Připravenou kaši nalijeme do zapékací nádoby vypláchnuté studenou vodou. Povrch polenty uhladíme a necháme vystydnout. Poté vyklopíme z formy a dvakrát podélně rozřízneme. Sýr nakrájíme na tenké plátky. Zapékací formu vytřeme máslem. |
3 | Jeden plát polenty přendáme do zapékací formy, poklademe plátky sýru a překryjeme dalším plátem polenty. Postup opakujeme, vršek polenty překryjeme plátky sýru. |
4 | Necháme zapéct 15 minut při 225°C, poté ihned servírujeme. |