Chlebová placka se šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebová placka se šalvějí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49185 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
40 g | Droždí |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 ml | Olej olivový |
6 g | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 276,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Šalvěj čerstvá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebová placka se šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Droždí smícháme s teplou vodou a cukrem a necháme na teplém místě vzejít kvásek - přibližně 15 minut. |
2 | Kvásek nalijeme do důlku v prosáté mouce, přidáme 40 ml oleje, sůl a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě 60 minut kynout. Mezitím omyjeme a nadrobno pokrájíme šalvěj, kterou zapracujeme do vykynutého těsta. |
3 | Plech potřeme zbylým olejem. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené ploše na plát o síle 2cm a přeneseme je na plech. Pečeme při 250°C 20 minut. Servírujeme pokrájené na čtverce. |
Poznámka
Nejlépe chutná chléb ještě teplý.