Polévka z chřestu a hrášku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z chřestu a hrášku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49189 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
70 g | Brambory |
800 g | Chřest bílý |
100 g | Hrachové lusky |
8 g | Kerblík |
10 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
800 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 917,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,0mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chřest bílý, Hrachové lusky, Kerblík, Olej slunečnicový, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z chřestu a hrášku postup přípravy receptu:
1 | Brambory a šalotku oloupeme a pokrájíme na kostičky. Hrachové lusky omyjeme. Chřest zbavíme dřevnatých částí a pokrájíme na menší kusy. Kerblík omyjeme a nasekáme na drobné kousky, |
2 | Olej rozpálíme přidáme šalotku, krátce osmažíme. Poté přidáme brambory a chřest, zalijeme vývarem a uvedeme k varu. Vaříme 15 minut. Přisypeme lusky a necháme prohřát. Polévku osolíme a opepříme, servírujeme posypanou sekaným kerblíkem. |