Pikantní okurkový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní okurkový salát
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 49190 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
50 g | Celer řapíkatý |
80 g | Cibule perlová |
1 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
5 g | Kopr čerstvý |
100 g | Okurka salátová |
50 g | Okurky nakládané |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 168,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule perlová, Hořčice kremžská, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní okurkový salát postup přípravy receptu:
1 | Salátové okurky omyjeme a pokrájíme na kostičky. Celer zbavíme tvrdých vláken a pokrájíme na menší kousky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a pokrájíme na kostičky, stejně jako sterilované okurky a cibulky. Kopr nasekáme najemno. |
2 | Všechnu zeleninu smícháme dohromady, přidáme hořčici, olej, kopr a vejce. Nakonec osolíme a opepříme. |
3 | Salát podáváme vychlazený. |