Recept

Platýs se špenátem a hroznovým vínem, přelitý rybím krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 49191
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Baby špenát
350 g Hroznové víno
200 g Kerblík
65 g Máslo čerstvé
250 ml Noilly Prat
4 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
600 g Platýz - filety
4 ks Šalotka
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
250 ml Víno bílé
550 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,214 kcal
Kilojoule 5 080kJ
24% Sacharidy 87 g
90% Tuky 67 g
42% Sodík 847 mg
93% Bílkoviny 53 g

Platýs se špenátem a hroznovým vínem, přelitý rybím krémem postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a nadrobno nakrájíme šalotky. V rendlíku rozehřejeme 15 g másla, přidáme nakrájené šalotky, které za stálého míchání na velmi mírném ohni necháme zesklovatět. Zalijeme vínem a vermutem Noilly Prat a vaříme, dokud se objem tekutin nezmenší na polovinu. Přilijeme 500 ml rybího vývaru a omáčku opět svaříme na polovinu. Přidáme šlehačku a za stálého míchání pokračujeme ve vaření, dokud omáčka nezíská konzistenci tekutého krému. Osolíme ji, opepříme, přecedíme přes jemné síto a udržujeme v teple.

2

Troubu předehřejeme na 180°C. Ve velké pánvi nebo pekáčku opečeme na olivovém oleji plátky platýze, nejprve z jedné strany dozlatova, pak je obrátíme a asi minutu je opékáme z druhé strany. Podlijeme 50 ml rybího vývaru a dáme na 4-5 minut do trouby. Občas podléváme vypečenou šťávou.

3

V rendlíku rozehřejeme 50 g másla, přidáme oprané a osušené listy baby špenátu. Ty na mírném ohni převracíme dokud špenát neuvadne.

4

Kuličky hroznového vína vložíme do rybího krému a necháme prohřát. Nadrobno nasekáme kerblík

5

Špenát upravíme na nahřáté talíře, navrch položíme plátky ryby, obložíme kuličkami vína a přelijeme rybím krémem. Posypeme kerblíkem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept