Jednoduchý recept

Salát z květů a srnčích jater

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49192

Ingredience

15 g Bazalka
1 ks Cibule červená
1 špetka Cukr krupice
600 g Játra srnčí
50 g Máslo čerstvé
50 ml Ocet malinový
4 ks Pampeliška květ
20 g Pampeliškové listy
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Potočnice
20 g Sedmikráska
1 špetka Sůl
130 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 680 kcal
Kilojoule 2 844kJ
10% Sacharidy 36 g
75% Tuky 56 g
11% Sodík 216 mg
17% Bílkoviny 10 g

Salát z květů a srnčích jater postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Veškeré bylinky a květy omyjeme, listy natrháme na menší kusy. Játra odblaníme a zbavíme žlučovodů.

2

Máslo rozpálíme a játra na něm osmahneme z obou stran. Z cibule, octa, vývaru a cukru připravíme zálivku, kterou ochutíme solí a pepřem dle potřeby. Salát z listů přendáme na servírovací talíře, navrch dáme kousky jater, přelijeme zálivkou a ozdobíme květy. Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept