Recept

Česnekovo-rajčatová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 49194
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
3 plátek Chléb pšeničný (bílý)
300 ml Mléko polotučné
30 ml Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
6 g Petržel - nať
4 ks Rajčata
2 ks Vejce slepičí
1500 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 408 kcal
Kilojoule 1 705kJ
2% Sacharidy 7 g
18% Tuky 13 g
41% Sodík 816 mg
14% Bílkoviny 8 g

Česnekovo-rajčatová polévka postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata pokrájíme na menší kusy. Chleba namočíme do mléka, necháme nasáknout a změknout, poté vyjmeme, vymačkáme přebytečné mléko a necháme stranou. Petržel omyjeme a nasekáme. Vejce rozšleháme s mletou paprikou.

2

Olej rozpálíme, přidáme česnek a rajčata, krátce osmahneme a přidáme namočený chléb. Zamícháme, zalijeme vývarem a uvedeme k varu. Přidáme pokrájenou chilli papričku a zvolna vaříme 10 minut. Uvařenou polévku propasírujeme přes síto, znovu uvedeme k varu. Poté vlijeme směs vajec a papriky, promícháme a ihned odstavíme. Servírujeme posypané sekanou petrželí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept